Anita Opens New Headquarters

Anita Opens New Headquarters

Family-run lingerie and swimwear specialist Anita moved into a new headquarters earlier this year in Brannenburg, Germany. The three-story building provides an extension to the existing head office; it was planned and created according to the highest standards in terms of ecology and energy efficiency.

Construction work began on the approximately 8,000-square-meter complex back in March 2016 after a decision was made to extend the existing building, which had become a little too snug for the around 300 employees currently working there. The first employees were able to move into their new offices as early as October 2017.


Anita’s new HQ at a glance:

Anita Opens New Headquarters Sewing Room

  • Office space for around 200 members of staff covering an area of 5,200m2, spread over three floors and divided into around 60 offices plus three large production areas for the prefabrication stage.
  • New storage area covering around 1,800m2 for materials, accessories and haberdashery
  • Nine meeting rooms and two seminar rooms for up to 100 people
  • Modern canteen with an outdoor area

The new building was designed to fit in with the architectural style typical of Upper Bavaria yet with a modern and functional twist, using materials such as concrete and steel alongside wood.

All of the offices have direct access to the balconies which run around the outside of the building, while lavish glass fronts inside the building let in even more light. The centre of the building is made up of spacious communication zones to encourage spontaneous chats between colleagues. The new complex also incorporates storage and meeting room areas, which are located next to the three-storey office building.

View of the balcony that runs all around the 1st floor. The entire façade of the Anita office building is clad in larch wood

The space has been divided in a way that places various organizational units near each other, thus optimizing the company’s business processes. When awarding contracts for the construction project, the Management Board chose local suppliers wherever possible.

As well as assuring highest quality throughout the construction process, the Weber-Unger family set great store by an ecological design. The high-end insulation and HVAC installations ensure optimal and eco-friendly energy efficiency.

Light office spaces incorporate plenty of wood and glass to create a pleasant working environment

“We have incorporated the highest energy standards for industrial buildings throughout the entire building,” says Markus Reheis, Facility Manager Anita Dr. Helbig. “We generate our own electricity thanks to a photovoltaic installation on the roof and any accumulated heat loss is fed through a heat recovery system or into the buffer tank. The solar energy is harnessed by a solar thermal system, which reduces the need for heating fuels.”

The company has also given thought to future requirements: for example, the company parking spaces have been designed in a way that foresees the easy installation of charging points for electric vehicles.

Learn More about Anita

Email: Joy.Haizen@anita.net
Website: https://www.anita.com/

Comments are closed.

Find TLJ on Social Media

Archives